Căutare site


Contact

Salon de frizerie Gheostyle
Str.Doamna Ghica, Nr.32, Bl.12 Sud, Sc.1, Sector 2
Bucuresti
125463

0767337975

E-mail: alexbygheo@yahoo.com

Sfaturi de ingrijire a parului

28.06.2015 18:09

 

Tratează părul ud cu mare grijă. Principala componentă a firului de păr este keratina. Apa întinde si slăbeste moleculele de keratină, astfel că părul este mult mai fragil când este ud. Din păcate, acest lucru se întâmplă când podoaba capilară primeste cel mai dur tratament: spălat, uscat si aplicarea diferitelor produse de ”îngrijire” a părului. Pentru a diminua problemele, spală-ti părul doar când este nevoie. Dacă ai textura grasă în mod natural, te poti spăla zilnic, dar spălatul prea des poate să lipsească părul de strălucire din cauza eliminării uleiurilor protectoare. Fă în asa fel încât rutina să fie delicată – foloseste apă caldă, nu fierbinte, masează scalpul, nu-l scărpina, si usucă-ti părul cu un prosop, decât cu un aparat de uscat părul. Si pentru descâlcire, foloseste un pieptene cu dintii rari.

Fii atent la produsele grase. Gelurile si alte ajutoare de styling creează imaginea că părul tău nu rezista fără ele. Gelurile se folosesc de polimeri – plastic – dizolvat în alcool, iar alcoolul slăbeste keratina si deshidrateaza firul de par. Rezultatul final este un păr slăbit si uscat, deteriorat. Foloseste rar geluri, de preferat cele fără alcool. Ceara pe de altă parte, contine ingrediente mai grele precum petroleum sau ceară de albine. Îndepărtarea ei presupune spălări frecvente sau un sampon puternic ce poate afecta părul. Formulele noi, pe bază de apă, sunt mai bune.

Ia-ti un sampon potrivit tipului tău de păr. Există diferite formule pentru toate tipurile de păr. Aceste produse contin ingrediente specifice pentru remediera problemelor precum uscarea părului sau uleiurile în exces. Sampoanele pentru păr uscat contin grăsimi si uleiuri, umectanti si panthenol, o formă de vitamina B5. Cele pentru păr gras contin degresanti precum ulei din arbore de ceai, rozmarin si musetel. Părul deteriorat si sensibil poate beneficia de proteine precum colagenul, keratina si proteine din mătase. Si nu tine cont de pret, ci de ingrediente si de cel care functionează cel mai bine pentru tine.

O tunsoare nouă. În timp, părul îsi pierde hidratarea, iar cuticulele care protejează firele de păr se pot rupe la vârfuri, ceea ce duce la uscarea si slăbirea părului. Un tuns periodic ajută în acest sens. Sănătatea părului depinde de spălarea lui, de gene, de tratamente, de expunerea la soare si căldură, deci si perioada între tunsori variază. Când părul isi pierde din strălucire, e un semn că ai nevoie să îl tunzi.

Mănâncă sănătos si fă exercitii. O dietă echilbirată, sănătoasă, îti hrăneste si părul, pentru că substantele aplicate local ajută doar imaginea si textura lui. Părul are nevoie de acelasi spectru de nutrienti precum si corpul, dar mai ales de unii. De exemplu, el este format din proteine. Carnea si lactatele sunt cele mai bogate în proteine, urmate de produsele din soia. Biotina, o vitamină B, te ajută să ai un păr mătăsos si puternic si se găseste în orezul brun, în leguminoasele cu frunze, verzi, si ouă. Acizii grasi omega-3 din peste si nuci sunt buni pentru scalp, iar lichidele sunt esentiale pentru un păr hidratat si frumos. Cât despre exercitii, ele cresc circulatia sangvină, conducând nutrientii spre scalp.